Verdens nemmeste weekendboller

Opskrift koldhævede boller på ingen tid!
Koldhævede boller til weekend og hverdag – sprøde udenpå og luftige og bløde indeni med godt bid.

Hvis der er noget, som ikke er særligt kendetegnende ved mine kanaler, så er det helt sikkert opskrifter og mad – hvis man lige ser bort fra, at jeg flittigt deler blandselv-slik og kageindkøb 🙈

Ikke destomindre er opskriften på mine nemme koldhævede weekendboller rimelig efterspurgt, og det kan jeg godt forstå – de kræver nemlig et minimum af ingredienser, indsats og tid, præcis som jeg godt kan lide.

Jeg plejede at have en opskrift liggende på dem i et highlight i story på Instagram, men opskriften forsvandt i takt med, at jeg delte andre madstories, så nu nedfælder jeg den her på min forsømte blog én gang for alle!

Verdens nemmeste weekendboller kunne iøvrigt lige så godt hedde hverdagsboller – de smager godt alle ugens dage, jeg har bare ikke selv altid overskud til også at bage i hverdagen.

Jeg synes ikke, at bollerne behøver andet end ost og marmelade eller chokolade! Men smør under gør kun spiseoplevelsen endnu bedre.
Ingredienser (ca. 10-12 mellemstørrelses boller)

– 8 dl koldt vand

– 1/2 pakke gær (25 gram)

– 1 lille spsk salt

– 1 spsk honning eller sukker

– 1 spsk olivenolie

– 5 dl havregryn (jeg bruger finvalsede)

– mel efter ønske (jeg er særligt glad italiensk mel og elsker at blande tipo 00 med fx lidt groft mel og durum, men almindeligt hvedemel kan også sagtens bruges)

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning og olivenolie. Tilsæt havregrynene og rør rundt.

Rør herefter dit mel i lidt af gangen, indtil din dej er så tyk og sej, at den bliver besværlig at røre sammen med en ske i hånden. Det skal stadig være muligt at røre dejen med ske, da du hverken skal ælte med hænderne eller bruge røremaskine til den her opskrift.

Tildæk dejen med cellofan og stil den i køleskabet natten over. Husk at bruge en tiltrækkelig stor skål – dejen hæver stadig, selvom den kommer i køleskabet!

Når du vil bage dine boller, så forvarmer du blot ovnen til 210 grader varmluft og klatter bollerne ud på bagepapir med en spiseske. Jeg bruger ca. to store spsk dej til en mellemstørrelses bolle.

Bagetiden er ca. 17-23 min ved 210 grader varmluft. Hold øje med bollerne – når de er tilpas gyldne, skal de ud.

Hvis du er i tvivl, om de er færdige, kan du vende en enkelt bolle om og banke på bunden med din finger – lyder bollen hul, er den færdigbagt.

Tips og tricks

– Dejen kan snildt holde sig flere dage i køleskab, så nøjes med at lave det antal boller, du skal bruge på dagen.

– På 4./5. dagen kan dejen godt blive rimelig flad. Den egner sig herefter rigtig godt til at agere pizzabund eller som et hurtigt fladt madbrød med olivenolie, krydderier, soltørrede tomater, eller hvad du finder på.

– Fordi opskriften er så nem og hurtig, så laver jeg altid bollerne til børnefødselsdage sammen med de klassiske fødselsdagsboller. De mætter nemlig rigtig godt i modsætning til de mere klassiske hvedeboller.

– Har du overskud af boller, så opbevares de blot i en frysepose på køkkenbordet. De kan holde sig mindst 2-3 dage på denne måde, og efterhånden som de bliver lidt tørre, kan de ristes i brødrister eller bruges til hjemmelavet toast.

Jeg håber, at du bliver lige så glad for opskriften, som vi er hjemme ved os! Tag mig endelig på Instagram, hvis du laver #verdensnemmesteweekendboller 💞

Nybagte boller og masser af kaffe – bedre start på weekenden findes næppe!